Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reflectarea razelor nocive UV pot face telefonul un dușman al sănătății

ro

05 Sep, 2015 23:24 1672 Marime text
 
Oamenii de știință de la Universitatea New Mexico îi avertizează pe oameni că în urma unui experiment, cercetările recente au arătat că utilizarea dispozitivelor de telefonie mobilă pot duce la apariția unor boli destul de grave. 

Telefoanele mobile, tabletele, laptopurile pot declanșa cancerul de piele prin reflectarea razelor nocive UV ale soarelui, au avertizat , informează Daily Mail.

Un nou studiu i-a determinat pe cercetători să îi sfătuiască pe oameni să folosească cremă cu factor de protecție solară, să poarte ochelari de soare și chiar să își acopere fața și gâtul dacă folosesc telefonul mobil în timpul zilelor însorite.

Savanții au fost constrânși să investigheze această problemă după ce au observat asemănările dintre dispozitive și vechile reflectoare de bronzare.

 Dr. Logue a susținutcă efectele nocive ale UVA și UVB au fost bine documentate, și limitarea expunerii la acest tip de raze este singura și cea mai eficientă măsură de prevenire pe care un individ o poate lua în considerare.

Cei ce au studiat acest fenoment au ajuns la concluzia că aceste dispozitive ar trebui reproiectate pentru a fi mai puțin reflectorizante sau să fie dotate cu un senzor UV pentru ca utilizatorul să poată urmări expunerea la razele UV.



Sursa foto: reinner.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii