Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre va ataca măsura controlului judiciar (documente)

ro

22 Jul, 2014 12:33 2972 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat astăzi că la sfârşitul verii va ataca măsura controlului judiciar.

Menţionăm că este a 15-a oară când edilul şef se prezintă la sediul IJP Constanţa pentru a da cu subsemnatul în dosarul Henri Coandă.

Pe data de 9 aprilie, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DNA, Radu Mazăre a fost pus în libertate sub controlului judiciar. Edilul este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie în a căror circumscripţie locuieşte, respectiv Politia Constanta, conform programului de supraveghere întocmit de organele de politie sau ori de câte ori este chemat. Mai mult decât atât, edilul este obligat să nu depăşească limita teritorială a statului român. Când a fost pus în libertate lui Mazăre i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligatiilor care revenite, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Poliţistul în faţa căruia Radu Mazăre a dat azi cu subsemnatul este Doru Cătălin Artene.  Acesta din urmă a declarat că primarul se prezintă regulamentar la sediul IPJ Constanţa. Întrebat dacă Mazăre a avut vreodată vreo divergenţă de opinie cu vreun agent, Artene a declarat că nu, doar a semnat şi asta a fost tot.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii