Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii se vor putea juca cu arme grele Putin inaugurează un Disneyland militar

ro

18 Jun, 2015 08:53 1496 Marime text
 
Președintele Vladimir Putin a deschis la începutul acestei săptămâni porțile Parcului Patriot, un „Disneyland militar” pentru tinerii ruși, în localitatea Kubinka, situată la o oră de mers cu mașina de la Moscova, relatează CanalFrance.Info, potrivit Agerpres.

Cu ocazia Salonului militar al armatei 2015, șeful statului rus a declarat mulțimii adunate că parcul tematic va fi „un element important al sistemului de muncă militaro-patriotic cu tinerii”. 

Parcul patriotic rusesc a fost conceput pentru a primi până la 10.000 de vizitatori zilnic. Aceștia vor avea la dispoziție centre de petrecere a timpului liber și hoteluri, putând să asiste la reconstituiri ale unor bătălii celebre ale armatelor sovietice și rusești, ba chiar să testeze instalațiile și echipamente militare de primă importanță.

Președintele rus a profitat de acest eveniment pentru a anunța o dezvoltare semnificativă a arsenalului nuclear al țării, prin adăugarea a 40 de rachete intercontinentale până la sfârșitul anului. Acestea ar urma să fie 'capabile să dejoace sistemele de apărare antirachetă cele mai sofisticate', a precizat el.

Șiruri de tancuri, vehicule blindate și sisteme de lansare ale rachetelor au fost expuse în grădinile parcului. Guvernul estimează că parcul tematic ar trebui să ajute la insuflarea unui nou sentiment de patriotism tinerilor din Rusia. Fiecare tânăr, potrivit lui Vladimir Putin, trebuie să fie pregătit să răspundă la primul apel, în caz de război.




Sursa: Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii