Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Saraiu omagiază eroii neamului

ro

01 Apr, 2013 13:55 1738 Marime text
Primăria Saraiu îşi cinsteşte azi eroii neamului românesc, în cadrul Programului Dumbrava Eroilor.

Evenimentul are loc în parcul din localitatea Saraiu, lângă monumentul închinat eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, monument ce a fost dezvelit şi sfinţit, în luna octombrie anul trecut, în urma procesiunii închinate Cuvioasei Parascheva.

Participanţii la eveniment poartă în piept tricolorul. De altfel, sunt prezenţi administraţia publică locală, fanfara RAJA, Remus Macovei, preşedintele filialei Constanţa a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, preoţii din localitate, deputatul Mihai Lupu (PNL), Cristian Darie, vicepreşedintele CJC, George Lipoveanu (UNPR), Tiberiu Pleşu (ITM Constanţa). De asemenea, este aşteptat ÎPS Teodosie.

Programul „Dumbrava Eroilor”, a fost iniţiat în anul 1943 de statul român, prin Ministerul Culturii şi Ministerul de Interne, de plantare a câte unui copac pentru fiecare din cei 2.528 de eroi constănţeni care s-au jertfit pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial.

UPDATE: Astăzi vor fi plantaţi în spaţiul dintre şcoală şi monument 89 de pomi pentru fiecare erou. Copiii poartă banderole cu tricolorul, în solidaritate cu eleva din Covasna.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii