Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Dacian Cioloş a găsit soluţia salvatoare pentru reformarea administraţiei “S-a făcut prea puţin până în prezent”

ro

07 Jul, 2016 10:34 2448 Marime text
Tehnologia informației este cheia pentru ca administrația să țină pasul cu era digitală, dar s-a făcut prea puțin până în prezent în această direcție, a scris premierul Dacian Cioloș joi pe Facebook.

"Tehnologia informației este cheia pentru ca administrația să țină pasul cu era digitală și să răspundă prompt nevoilor cetățenilor. O știm cu toții, dar prea puțin s-a făcut până acum în această direcție. Am adoptat în ședința de guvern mai multe măsuri în logica și în spiritul demersurilor de simplificare deja începute. Pentru a debloca sistemele informatice nefuncționale, dar și pentru a propulsa dezvoltarea zonei de IT în administrație vom acționa pe fond, dar și inovativ", afirmă premierul pe pagina sa de Facebook.

El precizează că Executivul a decis să creeze o direcție de coordonare a tehnologiei informației și va lansa în această lună și un program care va aduce inovație în administrație.

"Vom crea o direcție de coordonare a tehnologiei informației la Guvern, pentru proiectele de importanță strategică. În același timp, vom lansa în această lună un program care va aduce inovație în administrație, va promova ideile tinerilor specialiști, valorificându-le în interes public. Programatori, designeri, dezvoltatori, experți în securitate cibernetică, manageri de proiect și alții cu competențe în zona IT se vor întâlni cu Guvernul pentru a dezvolta împreună servicii digitale inovatoare pentru cetățeni", mai spune Cioloș.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii