Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portiţe de scăpare în loc de reformă internă Decalogul liberalilor care vor să candideze în 2016 modificat şi adăugit în varianta PNL Constanţa

ro

05 Dec, 2015 15:19 2115 Marime text
Comisia de unificare a PNL de la nivel naţional a adopat un decalog care să însoţească candidaturile PNL pentru alegerile locale, dar şi pentru alegerile parlamentare din anul 2016. Aceste criterii au fost  transformate într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul l-a trimits organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie. Regulile şi criteriile stabilite vizează în primul rând următoarele capitole: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, forme de plagiat şi, bineînţeles, problemele penale.
 
Decalogul a fost modificat!
 
Liberalii constănţeni s-au întrunit într-o ședință de Birou judetean permanent paritar în care au dezbătut, modificat, adăugat şi  în final votat cele pe marginea celor zece criterii de integritate. Deşi recomandarea cu care a intrat în şedinţă echipa condusă de copreşedintele Gheorghe Dragomir a venit cu propunerea, se pare transmisă de la centru de a vota în bloc, fără dezbatere criteriile de integritate, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, astfel că s-a trecut la dezbateri, modificări, adăugiri şi eliminări ale unor puncte ale decalogului. Singurul parlamentar absent a fost Victor Gheorghe Manea. La şedinţă au participat şi primarii vizaţi de traseism, edili aflaţi la al patrulea sau chiar al cincilea mandat şi care în cariera lor în administraţie au trecut pe la mai mult de trei formaţiuni politice.
 
Criterii făcute harcea-parcea
 
Surse liberale au precizat că, în ceea ce priveşte "problemele penale", s-a decis ca cei care sunt condamnaţi penal pentru fapte de corupţie sau pentru infracţiuni cu violenţă nu vor mai putea candida. De asemenea, nu vor putea candida cei care au fost trimişi în judecată sau cei care au fost condamnati definitiv pentru o infracţiune de coruptie sau cei aflaţi într-o măsură de arest. Privitor la plagiat - nu pot candida cei care au obţinut diplome sau alte titluri utilizând plagiatul, lucru dovedit prin hotărâri judecătoreşti definitive.

Nu vor mai putea candida cei care au făcut obiectul unei decizii definitive de incomptibilitate sau conflict de interese. Candidaţii nu trebuie să fie traseişti - mai exact, trebuie să nu se afle la al treilea partid politic, exceptând fuziunile. Liberalii constănţeni au propus extinderea criteriului de traseism şi la simpli membri de partid nu doar pentru candidaţi.

Nepotism - nu trebuie să îşi fi angajat rudele sau afinii de gradul I sau soţul/soţia în cadrul instituţiilor publice.
Un alt criteriu se refera la contractele cu statul - candidaţii nu trebuie să aibă afaceri sau contracte cu instituţia pentru conducerea căreia candidează.  Totodată, ei nu trebuie să aibă datorii la bugetul local mai vechi de un an şi să nu fi avut nereguli dovedite prin decizii definitive în declaraţia de avere sau interese. 

Punctul 10 al decalogului - Probleme penale, înjumătăţit de PNL Constanţa
a. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau pentru infracţiuni comise cu violenţă.
b. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracţiuni cu intenţie.
c. Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupţie sau infracţiuni comise cu violenţă.
d. Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie.
e. Să nu se afle într-o măsură preventivă - arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.
Liberalii constănţeni au decis în urma dezbaterii să elimine de la punctul 10 al decalogului punctele c şi d să păstreze pentru votul final din Consiliul Naţional punctele a,b şi e.

Aceste propuneri vor fi tirmise luni către centru pentru informare. Nu se ştie în ce măsură, modificările propuse de filiala locală a PNL vor fi luate în seamă de centru însă votul final va avea loc pe 11 decembrie în cadrul Consiliului Naţional al PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihaela 06 Dec, 2015 15:37 Afacere online! In sfarsit, ai gasit o afacere online excelenta, un sistem care te conduce pas cu pas pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online la cheie, pregatita cu tot ceea ce iti trebuie! Ai nevoie doar de calculator si conexiune la internet! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii, cere detalii la adresa de email: mihaela_bb2003@yahoo.com