Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Poeta care a anunţat pe Facebook că se sinucide „Protestul meu nu a fost înţeles, dar acum nu mai vreau să mor!” (galerie foto)

ro

20 Sep, 2015 23:06 1095 Marime text
Poeta Ofelia Prodan, laureată a numeroase premii literare, îşi anunţa moartea, ieri, pe Facebook. Mesajul a fost descoperit de câţiva cunoscuţi, care au reuşit să o salveze. Ea a fost transportată la spital, după ce a luat un pumn de pastile.
 
Astăzi, poeta a revenit în spaţiul virtual, asigurându-i pe toţi cunoscuţii ei că se simte bine. „Sunt uimită de numărul mare de mesaje, de share-uri… Eu, acum, sunt ok. Vă ataşez fişa de externare, ca să vedeţi că nu doar eu, dar şi medicii de la Pronto Soccorso sunt de aceeaşi părere. Am ajuns târziu la spital, până la urmă unica persoană din acest oraş care mă putea găsi a văzut postările de pe Facebook şi m-a căutat. Pastilele nu m-au ajutat să renunţ la lumea aceasta. Protestul meu nu a fost nici el înţeles. Cum nici cel din cartea mea «No exit», de altfel. Dar acum nu mai vreau să mor. Sunt la Sassari. Nu ştiu de ce unii oameni au spus că sunt la Napoli şi-au sunat la Poliţia de acolo.

Nu îi mai sunaţi pe părinţii mei, nu au fost niciodată o salvare. Nu o să răspund nimănui la telefon, dar vă rog să mă credeţi că acum mă simt mult mai bine. Vă mulţumesc pentru gândurile frumoase, Ofelia”, acesta este mesajul integral postat de scriitoare pe Facebook.

În galeria foto veţi găsi pozele cu fişa de externare a Ofeliei Prodan.

UPDATE 1, ora 23.40
 
Jurnalistul Lucian Mîndruţă crede că la baza gestului disperat al poetei există o neîmplinire de ordin profesional. „Ofelia Prodan, poeta care a încercat să se sinucidă ieri are o durere care nu se va duce cu tratament medical. E durerea multor români talentaţi, într-o cultură mică şi care gustă mai mult Salam decat Shakespeare, mai mult Delia decât Dostoievski.
 
Nu mai citim poezie. Doar ne laudăm că am terminat Orbitorul lui Cărtărescu... şi mai ales nu mai trăim poetic. Adolescenţii îşi dau like, nu bileţele cu versuri şchioape. În multe privinţe, e ridicol dacă eşti sensibil. Putem schimba asta?", a scris astăzi pe Facebook.

Sursa foto: Facebook (Ofelia Proda)

Citeşte şi O femeie a anunţat pe Facebook că se sinucide!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii