Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la casa președintelui CJC, Nicușor Constantinescu Descinderi şi la CJC, şi la Regia Judeţeană de Drumuri Constanţa

ro

19 Mar, 2014 08:36 6459 Marime text
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, va fi adus la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie. Constantinescu este cercetat într-un nou dosar de corupţie.


Procurorii DNA fac mai multe percheziţii la diferite instituţii publice din Constanţa, inclusiv la Consiliul Judeţean, dar și la domiciliul șefului CJC.

Audierile sunt efectuate de către DNA București.


DNA Constanţa a început urmărirea penală faţă de Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.


Iată comunicatul DNA:

Ca urmare a unor informații apărute în mass media în cursul dimineții de 19 martie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să facă următoarele precizări:

        Procurorii  din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local.
        În cursul dimineții de 19 martie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care două sunt sediile unor instituții publice.
       În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană.
        În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
        Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


UPDATE:

Pe 24 octombrie 2011, cotidianul ZIUA de Constanţa a publicat artcilolul „Banii primăriilor PSD pentru Măsura 322 se duc la firmele apropiate CJC”

SC Structural ING SRL, o veche colaboratoare a administraţiei judeţene, a marcat din nou la una dintre primăriile pesediste. De data aceasta, la Dobromir. Firma a câştigat, de această dată cu un alt asociat, SC Capa Instal SRL din judeţul Bihor, contractul pentru investiţiile prin Măsura 322, în valoare de peste opt milioane de lei fără TVA

Ambii asociaţi ai celor două firme fac parte din structuri de partid: cel de la SC Structural ING SRL este membru PSD la tineret, iar cel de la SC Capa Instal SRL este consilier local PNL în Haieu, comuna Sânmartin, judeţul Bihor. Cu alte cuvinte, USL-ul pare a funcţiona şi la nivelul afacerilor.

Vorba românească „ban la ban trage" se poate aplica şi în cazul contractul scos la bătaie de Dobromir, primărie pesedistă condusă de Iusein Visel, care a dat tot pe mâna unui pesedist de-al său un contract de 8,5 milioane de lei fără TVA pentru punerea în aplicare a unui contract pentru care s-a obţinut finanţare prin Măsura 322. Aşa cum se arată în anunţul de atribuire nr. 143082/03.10.2011 postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, contractul având ca obiect elaborare proiect tehnic şi lucrări de execuţie pentru „Creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi a infrastructurii socio - culturale în comuna Dobromir" a fost predat asocierii dintre SC Capa Instal SRL din Haieu, comuna Sanmartin, judeţul Bihor şi SC Structural ING SRL din Constanţa pentru 8.477.921 lei. De aceşti bani, cele două societăţi trebuie să se ocupe de proiectarea şi executarea lucrărilor privind reabilitarea şi modernizarea de drumuri în localitate, de înfiinţarea şi dotarea unei creşe, de dotarea Căminului Cultural din localitate, dar şi de organizarea unui obor în centrul comunei, toate acestea în maxim 20 de luni de la data semnării contractului. Finanţarea este asigurată din fonduri ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale.


Facem precizarea că filmul este din 15 ianuarie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ben 19 Mar, 2014 21:49 suntem o natiune de tampiti, astia pe la tv, specific "romania tv" sustin ca nu trebuia retinut, audiat, etc domnul presedinte al cj cta. pt ca e bolnav de cancer!!!!Pai am citit (exagerez) toate codurile penale ale Romaniei de la 1865 pana in prezen si manuale de drept penal si n-am gasit pe nicaieri ca o boala incurabila, in stadiu terminal, jalnica, dramatica sau tragica, ca un diagnostic inspaimantator sau nedorit de nimeni inlatura RASPUNDEREA PENALA!!!!!HAIDETI SA-I LASAM PE AVOCATI SA-SI FACA TREABA, PE PROCURORI SA-SI FACA TREABA SI PE JUDECATORI ASEMENEA!