Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:34 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa „Coșmarul continuă în sistemul de sănătate românesc şi în 2013”

ro

06 Jun, 2013 14:20 1044 Marime text
PDL Constanţa a dat astăzi publicităţii un comunicat de presă referitor la carenţele sistemului de sănătate din România:
„În urma sedinței de ieri (5 Iunie 2013) a Comisiei de Sănătate din cadrul Biroului Permanent Județean al PDL Constanța s-au constantat următoarele carențe ale sistemului de sănătate românesc:
«Cu 4218 dolari alocați pe cap de locuitor pentru sănătate, Germania se află în primele 10 țări din lume la îngrijirile de sănătate acordate cetațenilor săi, alături de Olanda, Danemarca, Canada, SUA, Elveția. Toate aceste țări acordă peste 10% din PIB pentru sănătate.
Cu 250 dolari alocați pe cap de locuitor și doar 4,4% din PIB pentru sănătate, România este în ultimul pluton din lume la îngrijirile de sănătate, alături de Botswana, Bangladesh, Algeria. În 23 de ani după revoluție s-au perindat la conducerea Ministerului Sănătății 23 de miniștrii. Nici unul nu a știut să reformeze sistemul, care a rămas corupt, subfinanțat cronic, aproape, foarte aproape de cel comunist.
În Germania și în celelalte țări din fruntea plutonului, creșterea finanțării în sistemul de sănătate s-a realizat prin politici de dreapta, prin asigurări de sănătate private. Statul își definește un pachet de servicii de bază, iar cetățenii care doresc acces civilizat la servicii de sănătate trebuie să-și facă asigurări private.
Pentru asigurarea auto, imediat după revoluție, vechiul ADAS s-a divizat și au apărut 14 firme private care fac asigurări de tip RCA și CASCO, pentru eventualele boli ale mașinilor dumneavoastră.
Oare de ce la oameni nu s-a putut aplica același tratament ca la mașini?! Să fie incompetență, prostie sau demagogie?”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii