Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pantofi pentru parizienii care nu pot participa la Marșul mondial pentru climă

ro

29 Nov, 2015 14:20 1987 Marime text
În contextul atacurilor teroriste de la Paris, guvernul francez a hotărât să anuleze Marșul mondial pentru climă, care ar fi trebuit să se desfășoare la Paris, astăzi. Peste 200.000 de manifestanți din întreaga lume erau așteptați să participe la acest marş.
 
„Este o decizie dificilă, dar care se impune în contextul actual”, au precizat autoritățile franceze într-un comunicat de presă. Directorul general al Greenpeace, Jean-François Julliard, a spus că înțelege hotărârea luată de statul francez și regretă împrejurările, dar, în condițiile în care marșul de la Paris va fi anulat, este necesar ca mobilizarea să fie făcută în celelalte state ale ONU.
 
În acest context, parizienii își donează pantofii pentru a fi aliniați pe ruta marșului, într-o reprezentare simbolică a dorinței lor de a fi acolo, iar mii de oameni postează poze cu pantofi pe reţelele de socializare. O parte dintre încălţări conţin şi mesaje sugestive, precum „Mergi pentru pace, pentru viaţa noastră, pentru casa noastră, pentru planetă”.
 
Sursa foto: Facebook (Avaaz)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii