Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ora Pământului 2017. La ce oră se stinge lumina. Anul trecut, participare record la nivel global

ro

25 Mar, 2017 08:33 3341 Marime text
Ora Pământului, Earth Hour în engleză, este marcată pe 25 martie, în intervalul orar 20.30 - 21.30.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului Earth Hour. Acesta are drept scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Anul acesta, mesajul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii energia ta”. Printre evenimentele organizate în ţara noastră se numără acțiuni educative, concursuri şi dezbateri publice.  

Lumina în Palatul Victoria va fi stinsă timp de o oră, între 20.30 și 21.30, demers la care se vor alătura ministere și alte instituții guvernamentale.

De-a lungul timpului, organizatorii au marcat acest eveniment prin stingerea luminilor pentru o oră în construcții emblematice, precum cel mai înalt turn din lume construit în Dubai, Burj Khalifa, Turnul Eiffel, catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf, Palatul Westminster, Palatul Buckingham, catedralele din Lausanne și Fribourg.

La evenimentul din 2016 s-a înregistrat o participare record la nivel global, desfășurându-se manifestări în 178 de țări.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii