Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă provocare devenită virală pune în pericol viața adolescenților. Tinerii se filmează ingerând capsule cu detergent. Ce spun medicii

ro

17 Jan, 2018 07:31 2215 Marime text
O nouă tendință alarmantă care implică adolescenții ce ingerează capsule de detergent și postează videoclipurilor pe YouTube ar putea reprezenta un real pericol, au avertizat oficialii din domeniul sănătății citați de The Telegraph.
 
Adolescenții s-au filmat în timp ce mușcă din capsule de detergent de rufe, unele dintre acestea înregistrând peste 100.000 de înregistrări înainte de a fi eliminate de YouTube.
 
Prima mențiune despre astfel de provocări de pe YouTube datează din iunie 2014, iar în primele două săptămâni din 2018 s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de ingestie a detergenților raportate Asociației Americane a Centrelor de Control al Poison (AAPCC).
 
Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că capsulele conțin "conținuturi toxice foarte concentrate" care pot provoca vărsături, diaree și, în cel mai rău caz, dificultăți de respirație.
 
Opt decese ca urmare a consumului de ciuperci de detergenți au fost raportate din 2012 până la începutul anului 2017 în SUA, implicând șase adulți care suferă de demență și doi copii.
 
În 2013, un băiat de șapte luni de la Florida a murit după ce a muscat într-un vas de spălat.
 
Sursa: The Telegraph.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii