Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie a născut pe holul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi în condiţiile în care erau medici de gardă

ro

12 Sep, 2015 18:22 1177 Marime text
Conducerea Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce o femeie de 36 de ani a născut pe holul unităţii medicale, deşi pacienta reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri şi în condiţiile în care erau de gardă doi medici.
 
Femeia a ajuns, joi dimineaţă, cu o ambulanţă la maternitatea ieşeană, fiind nevoită să aştepte pe holul unităţii sanitare, întrucât la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultaţii, potrivit medicilor.
 
Între timp, pacientei i s-a declanşat naşterea pe hol, în timp ce aştepta să intre în triaj, deşi cazul reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri.
 
În aceste condiţii, femeia a fost preluată de unul dintre cei doi medici care erau de gardă şi dusă în sala de naşteri.
 
”A fost demarată o anchetă internă, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic şi Comisia de Disciplină. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp să ajungă în sala de operaţie. Naşterea a decurs în condiţii normale, atât femeia cât şi copilul sunt sănătoşi, n-a avut nimeni de suferit. Există nişte proceduri de lucru în astfel de situaţii, vom vedea dacă au fost respectate. Nu mă pot pronunţa în acest caz, însă o analiză serioasă se va face cu siguranţă”, a afirmat managerul maternităţii.
 
Cei doi medici care făceau gărzi în ziua respectivă nu sunt angajaţi ai maternităţii, ci au contracte de prestări servicii cu unitatea medicală. Să fie asta o scuză?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii