Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu distrugeţi parcul Tăbăcărie!“ De Ziua Mediului, Asociaţia „Constanţa Ia Atitudine“ a împărţit răsaduri şi vederi

ro

06 Jun, 2014 09:46 2348 Marime text
Membrii Asociației Constanța Ia Atitudine (ACIA) au împărțit, ieri, de Ziua Mediului, câteva sute de vederi, dar și câteva pachete cu răsaduri constănțenilor care se aflau în preajma parcului Tăbăcărie. Acțiunea a fost un gest prin care ACIA a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanța spațiului verde și a fost determinată și de zvonurile conform cărora mai multe suprafețe de teren din parc au fost înstrăinate pentru a fi construite diverse imobile.
Vederile reprezentau imagini din Tăbăcărie, așa cum arată acum, iar membrii ACIA i-au rugat pe constănțeni să le țină, pentru a vedea peste ani cum arăta singurul parc adevărat din Constanța. Mesajul acestora a fost următorul: „Dragă constănțeanule, îți scriu aceste rânduri pentru a avea o amintire a ceea ce înseamnă spațiu verde în Constanța. Ceea ce vezi reprezintă una dintre ultimele redute de verde. Păstrează această vedere, pentru că s-ar putea ca în scurt timp aici să apară un bloc. Când vei fi sufocat de betoane, uită-te la acest spațiu verde și imaginează-ți cum era să respiri aer curat! A venit timpul să luăm atitudine, să luptăm pentru dreptul de a trăi sănătos într-un oraș unde mediul înconjurător este respectat, nu distrus”.
„Oamenii sunt indignați de ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă cu parcul Tăbăcărie. Nu putem lăsa lucrurile așa, nu putem accepta ca spațiile verzi să fie distruse pentru interesele private unuia sau altuia. ACIA va efectua toate demersurile necesare pentru salvarea sa, mai ales că ne-am dat seama, după acțiunea de ieri, că sute de oameni gândesc la fel ca noi”, a declarat Andrei George Popescu, președinte ACIA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii