Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notar public trimis în judecată de procurori

ro

21 Mar, 2016 14:28 2522 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Savin Năstase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infracţiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: inculpatul, în calitate de notar public în cadrul B.N.P. Savin Năstase din municipiul Arad, a autentificat la data de 2 iulie 2012 un contract de cesiune de creanţă, deşi cunoştea faptul că garantul ipotecar a fost pus sub interdicţie judecătorească şi că acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fără încuviinţarea instanţei de tutelă.

Prin exercitarea de către inculpat a atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale, s-a cauzat cesionarului un prejudiciu în valoare de 50.000 euro, sumă cu care acesta s-a constituit parte civilă în cauză.

În vederea recuperării prejudiciului, prin ordonanţa din data de 9 martie 2016, procurorul a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate în proprietatea inculpatului Savin Năstase, până la concurenţa sumei de 50.000 euro.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii