Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu rămâne cu mandatul de arestare preventivă (rechizitorii)

ro

07 Aug, 2014 15:45 1948 Marime text
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, azi, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei, potrivit hotnews.ro

Avocatii acestuia au adus noi inscrisuri medicale semnate de un medic american. Pe de alta parte, procurorul DNA a cerut ca aceste documente sa fie prezentate in varianta originala, pentru ca exista suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora. "Eu nu ma pot baza pe aceste incrisuri inmanate in copie", a aratat procurorul DNA.

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au declarat, dupa terminarea judecarii contestatiei, ca vor sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la atitudinea procurorului anticoruptie care respinge veridicitatea scrisorilor medicale referitoare la presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta.

Aparatorii presedintelui CJ Constanta au fost nemultumiti pentru ca procurorul de caz, reprezentant al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), "se face ca nu cunoaste legea ori nu o cunoaste".

"Aceste acte pe care medicii le emit (...) nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezinta o analiza elaborata a conducerii spitalului. (...) Azi (joi - n.r.) am avut neplacuta situatie de a constata ca DNA contesta absolut orice document medical, contesta apostilarile secretarului pe justitie din New York", a spus avocatul Catalin Dancu.

Dancu a adaugat ca presedintele CJ Constanta este foarte grav bolnav. "Doamna procuror isi permite sa puna la indoiala toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesionala a medicului, nu are nicio limita, fara sa aiba cunostinte. (...) Cred ca singura solutie linistitoare pentru DNA este ca domnul Nicusor Constantinescu sa fie mort", a conchis aparatorul lui Constantinescu.

Sursa: hotnews.ro

Preşedintele CJC a fost deferit justiţiei de procurorii Anticorupţie în două cauze separate. Concret, pe 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Cele două dosare au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

În prezent, şeful CJC se află în SUA, unde a fost operat. Cu toate acestea, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost filmat în America în timp ce fuma o ţigară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii