Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu discută astăzi cu avocații săi despre solicitarea de eliberare

ro

05 Jul, 2014 09:15 1782 Marime text
Astăzi, fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu ar urma să aibă o întâlnire cu avocații săi pentru a discuta despre eliberarea sa.

Potrivit România Tv, Mircea Băsescu a pregătit cererea de eliberare, însă avocații săi nu au făcut niciun fel de solicitare de eliberare, însă urmează să o facă.

Mircea Băsescu poate solicita înlocuirea arestului preventiv cu eliberarea sub control judiciar sau cu arestul la domiciliu.

Amintim că Mircea Băsescu se află în arest preventiv de 30 de zile din data de 20 iunie.

Pe toată durata anchetei fratele președintelui și-a susținut nevinovăția.

Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluție favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel (Bercea Mondial) era judecat pentru tentativă de omor, întrucât și-a înjunghiat un nepot.

Totodată, în urma unei plângeri formulate de Mircea Băsescu, mai mulţi membri ai familiei Anghel sunt trimişi în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe fratele președintelui. Aceștia sunt cercetaţi pentru că i-ar fi solicitat lui Mircea Băsescu suma de 280.000 de euro, ameninţând că în cazul în care nu vor intra în posesia banilor, vor dezvălui informaţii compromităţoare despre acesta şi familia sa, afirmând că dețin mai multe înregistrări audio-video pe care le-au depus la DNA, făcând și publice o parte dintre acestea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii