Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:26 11 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Ministrul Apărării Naționale Nu au existat niciun fel de discuții despre un transfer al focoaselor nucleare ale SUA din Turcia

ro

18 Aug, 2016 17:14 534 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, afirmă că nu au existat niciun fel de discuții, nici la nivel politic și nici la nivel specializat, referitor la un eventual transfer în România al focoaselor nucleare ale SUA staționate în Turcia, și a calificat drept speculații informațiile vehiculate în presă, în acest sens.

„Ce vă pot spune este că nu au existat niciun fel de discuții nici la nivel politic, nici la nivel specializat în acest sens. Nu există niciun fel de gândire, de planuri în această direcție. Deci, categoric, nu putem vorbi reacționând la această informație, decât că este o speculație", a declarat Mihnea Motoc astăzi, la Buzău, unde a participat la manifestările dedicate Centenarului Armatei a 2-a.

Ministrul apărării a făcut trimitere și la poziția oficială exprimată de Ministerul Afacerilor Externe pe acest subiect, care este una de dezmințire categorică.

Reamintim că Portalul EurActiv.com a publicat, astăzi, informația că SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara.


Sursă: Agerpres
Sursă foto: capital.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii