Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Tararache - „Oprirea serviciului de radioterapie a generat o situație similară cu a unei crime cu premeditare“

ro

11 Apr, 2016 12:22 2565 Marime text

 

Așa cum a declarat vineri pentru cotidianul ZIUA de Constanța, deputatul PNL Mihai Tararache a prezentat astăzi o interpelare adresată Ministerul Sănătăţii prin care a cerut toate adresele şi informările pe care managerul SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, le-a înaintat. 

 
„Activitatea Centrului de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU) s-a oprit, după ce autorizația de funcționare a aparatului de radioterapie a expirat. Fiind singurul echipament de acest tip din regiune asigura tratamentul necesar pentru bolnavii de cancer, oprirea lui a generat o situație similară cu a unei crime cu premeditare, deoarece mulți dintre pacienți nu-și permit financiar deplasările spre alte centre din țară și vor fi nevoiți să își întrerupă tratamentele și să își aștepte moartea. Factorii responsabili pretind că au semnalat această situație în repetate rânduri către Mininsterul Sănătății, de unde nu au primit nici un răspuns sau soluție de prevenire a crizei în care tocmai s-a intrat.
 
Vă solicit să puneți la dispoziția publicului corespondența privind starea aparatului de radioterapie din Centrul de Radioterapie al Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pe ultimii doi ani între conducerea Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Ministerul Sănătății.
 
Vă solicit, de asemenea, prezentarea unei soluții urgente de rezolvare a situației ce pune în pericol de moarte, la propriu, mii de oameni”, este interpelarea prezentată de deputatul Mihai Tararache Ministerului Sănătăţii. 


Citește și: Radioterapia a „murit”. Acuzele curg din partea parlamentarilor de Constanţa -„Dă senzaţia unui aranjament, de ceva premeditat”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii