Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Michael Turner „România este un aliat important al SUA”

ro

06 Dec, 2016 20:37 1651 Marime text
România este un aliat important al Statelor Unite și, împreună cu alți aliați europeni, continuă să asigure securitatea regiunii, a declarat luni, în fața Congresului SUA, congresmanul republican Michael Turner, co-președinte al Grupului de prietenie pentru România din legislativul american, președinte al Subcomitetului pentru forțe aeriene și terestre din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate din Camera Reprezentanților, arată un comunicat de presă.

Declarația lui Michael Turner mai scoate în evidența rolul semnificativ al sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice instalat la Deveselu pentru protejarea membrilor Alianței Nord-Atlantice.

„Evenimentele din Ucraina sunt îngrijorătoare pentru regiune și testează Alianța. După cum știți, Rusia încearcă din nou să destabilizeze Europa de Est și să își restabilească influența asupra teritoriilor pierdute după prăbușirea URSS," a spus Turner.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a salutat gestul congresmanului.

„Salut declarația congresmanului Michael Turner, un vechi prieten al României. Reprezintă un semnal important de sprijin privind dezvoltarea viitoare a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și o dovadă de respect pentru țara noastră”, a declarat cu această ocazie ambasadorul George Cristian Maior.

De asemenea, Maior a precizat ca declarația evoca relațiile bilaterale strânse și Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, concentrat pe interesul comun de promovare a securității transatlantice și regionale.


Sursa foto: dcnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii