Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii au stabilit cauza morţii în cazul bebeluşului care a decedat în elicopterul SMURD

ro

21 Oct, 2016 19:16 2066 Marime text
Cauza morţii copilului de opt luni care a fost plimbat între spitale a fost, potrivit datelor preliminare, insuficienţă cardio-respiratorie acută, consecinţă a edemului cerebral şi hemoragiei digestive, potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Suceava, prin care trage mama la răspundere, informează România TV.

Spitalul Judeţean Suceava susţine că Mattias Felix Uraciuc a fost adus, luni, cu ambulanţa la ora 10:30, trimis de CPU Rădăuţi cu diagnosticul: convulsii febrile, în stare de inconştienţă, iar în timpul transportului (Rădăuţi-Suceava) a primit sedative, antitermice, anticonvulsivante.

La primire pacientul avea temperatura 38,1 grade C, tahicardie 146 b/min şi a fost consultat de Gabor Liliana – medic primar pediatru care a constatat stare generală modificată, convulsii, se arată într-un comunicat.

A fost apoi preluat de Miron Ana – medic specialist neurologie pediatrică, care a menţionat că prezintă status epileptic, fiind suspicionată meningo-encefalita.

SJU Suceava menţionează că analizele recomandate şi efectuate au constatat absenţa sindromului inflamator, iar apoi a urmat consultul de boli infecţioase consemnat la orele 11:40 care constată sindrom febril, sindrom convulsivant, în observaţie meningo-encefalită acută şi se execută radiografie toracică, fiind internat în secţia Boli Infecţioase la 12:40 când prezenta stare generală gravă, comă ce răspunde la stimuli dureroşi, fiind sedat, se mai arată într-un comunicat.

Sursa citată mai arată că în secţia ATI, Tiron Cristina – medic primar ATI, a preluat copilul în stare foarte gravă.

„Starea s-a menţinut gravă, copilul a reacţionat uşor (a apărut refluxul de supt) în prezenţa pipei Guedel; pacientul a fost monitorizat ECG şi pulsoximetrie, dar în cursul nopţii 17/18.10.2016, a devenit complet areactiv impunându-se intubaţia traheală şi ventilaţia mecanică invazivă, nu a necesitat sedare", se arată într-un comunicat.

SJU Suceava mai arată că marţi , de la ora 11:38 la solicitarea mamei se fac demersuri de transfer, luându-se legătura cu Spitalul "Sf.Maria" Iaşi şi Spitalul "Sf.Parascheva" Iaşi şi copilul părăseşte secţia ATI la orele 16:00 pentru a fi transportat cu elicopterul dotat cu echipaj medical specializat (medic şi asistentă) către Spitalul de Copii "Sf.Maria".

Sursa citată subliniază că transportul a fost realizat numai după obţinerea acordului mamei căreia i s-au explicat riscurile.

SJU Suceava menţionează că, în conformitate cu corespondenţa purtată cu alte mame pe Facebook, sugarul avea probleme de sănătate din data de 08.10.2016 (febrilitate) când a cerut spijinul mămicilor de pe site şi nu ajutorul specializat al medicilor.

Totodată, în ceea ce priveşte acuzele mamei că în perioada în care şi-a însoţit copilul la spital nu a mâncat şi nu a făcut duş, spitalul respinge acuzaţiile.

După moartea lui Mattias Felix Urcaciu, bebeluşul de 8 luni care a murit pe 18 octombrie, în timp ce era transferat de la Suceava cu un elicopter SMURD către Iaşi mămicile din întrega tară s-au mobilizat şi au organizat acţiuni de protest, vineri, fiind anunţate proteste în 17 oraşe.


Citește și

Bebeluș mort într-un elicopter SMURD. Părinții îi acuză pe medici
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii