Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marius Militaru şi soţii Arhire, medici anestezişti, cer să fie puşi în libertate

ro

21 Jan, 2015 10:30 2118 Marime text
Marius Militaru, şeful Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, alături de Dorin Arhire și Nicoleta Arhire, medici anesteziști în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, cer să fie puşi în libertate. Cei trei sunt în prezenţi în arest la domiciliu. Solicitările lor sunt analizate, în aceste momente, de magistraţii din cadrul Curţii de Apel Constanţa.
 

Conform anchetatorilor, „la data de 17.11.2014, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului. La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenția chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius. La data de 05.12.2014, inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menționate, asupra denunțătorului”.
 
Flagrantul a avut loc la data de 15 decemrbie 2014, atunci când procurorii au organizat o acţiune specifică în timp ce medicul Marius Militaru a mai primit încă 1.000 lei de la denunțător, ca rest al sumei de bani inițial pretinse pentru efectuarea intervenției chirurgicale.
 
Medicul Marius Militaru a fost premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România și este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii