Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Neagră, o rută opţională pentru migranţi

ro

17 Sep, 2015 15:48 1935 Marime text
Refugiații din Orientul Mijlociu mergeau spre Occident pe traseul Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia – Ungaria. Deoarece oficialii de la Budapesta au implementat noi reguli în privința stopării afluxului de imigranți, aceștia ar putea apela la o altă rută, cea prin Marea Neagră.
 
Prin urmare, România ar fi direct vizată de criza imigranților. „Ar pleca direct din porturile turceşti înspre Bulgaria şi România, pe mare, folosind în primul rând modul clasic de transport, adică ambarcaţiuni mici pescăreşti supra-aglomerate şi pe care traficanţii, în momentul apropierii navelor de patrulare, le sabordează, obligând autorităţile, conform dreptului internaţional al mării, la salvarea tuturor pasagerilor. Sau, pentru transporturi mai mari de persoane, se poate folosi traficul existent de vase Ro-Ro sau transportatoare de containere, adică utilizând pentru traficul de persoane reţelele deja existente ale crimei trans-naţionale organizate pentru traficul de narcotice sau arme”, explică Cristian Unteanu într-un articol pentru Adevărul.
 
„Rută maritimă care ar putea avea şi o variantă mixtă : transport pe mare şi apoi debarcarea în zona ucraineană, cu un drum ulterior către vest, înspre graniţa României, perspectivă deloc imposibilă datorită haosului existent acum în Ucraina sau a relativei permeabilităţi a graniţelor Republicii Moldova, mai ales la contactul cu Transnistria", a mai adăugat Unteanu.
 
Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii