Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe urgențe decât anul trecut Vezi bilanțul SMURD Constanța pe primele 5 luni

ro

25 Jun, 2014 19:57 1345 Marime text
Medicul-şef coordonator SMURD Constanța, dr. Rodica Tudoran, susține că în primele cinci luni ale acestui an a crescut numărul misiunilor primare (urgențe). Astfel, dacă în 2013, în perioada ianuarie - mai, au constituit misiuni primare 45% dintre intervențiile SMURD, anul acesta, în același interval 65% dintre intervențiile SMURD au fost misiuni primare. 

Aparatul de zbor al SMURD a survolat deasupra județului Constanța pentru zeci de misiuni. Numai astăzi, elicopterul SMURD a fost solicitat pentru trei intervenții. Astfel, aparatul de zbor a plecat din Constanța și a ajuns tocmai la Craiova. Mai întâi, echipajul medical a preluat o persoană din Băneasa aflată în șoc anafilactic. Apoi s-a îndreptat spre Tulcea pentru a transporta un pacient la București. De la București, fiind singurul aparat de zbor disponibil, elicopterul SMURD Constanța a preluat o persoană din Craiova.

„În primele cinci luni ale acestui an, am avut o groază de misiuni și misiuni primare. Ieri am preluat un copil mușcat de un cal. Pacientul nu a prezentat probleme deosebite. Sunt zone izolate unde nu se putea ajunge la timp util. În ultima perioadă, din Hârșova am preluat cazuri cu accidente vasculare. O intervenție spectaculoasă am avut la începutul lunii iunie. Echipa a preluat o gravidă în travaliu cu naștere prematură. La cinci minute după transferul din elicopter în spital femeia a născut un copil de 800 de grame. Emoțiile au fost mari, ca nu cumva femeia să nască în elicopter. Colegii erau pregătiți pentru tot”, a declarat dr. Rodica Tudoran.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii