Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii mai multor organizaţii ale românilor din SUA îi cer lui Joe Biden să îl sprijine pe Iohannis

ro

26 Sep, 2015 23:45 1441 Marime text
Liderii mai multor organizaţii ale românilor din Statele Unite, preoţi, administratori de grupuri pe Facebook, reprezentanţi ai presei de limba română, precum şi alţi români-americani i-au trimis, astăzi, o scrisoare vicepreşedintelui american Joe Biden în care îi cer să discute cu preşedintele Klaus Iohannis, aflat în vizită oficială în SUA, despre modul în care Statele Unite pot ajuta concret la întărirea statului de drept în România, informează Coaliţia Românilor. 
„O democraţie funcţională, cu un stat de drept consolidat, necesită o justiţie puternică care să acţioneze independent de orice presiune din exterior, indiferent că ar veni de la politicieni, oameni de afaceri sau servicii secrete. Legea trebuie aplicată respectând demnitatea umană şi urmând regulile şi procedurile în toate situaţiile", arată semnatarii în scrisoare, potrivit HotNews.
 
„Din moment ce statul de drept este o componentă a parteneriatului strategic, va rugăm să abordaţi în discuţia cu preşedintele Iohannis paşi concreţi pe care Statele Unite îi pot face pentru a sprijini procesul de a asigura şi proteja independenţa sistemului judiciar, o guvernare transparenţă şi o presă liberă în România", i-au cerut românii-americani lui Joe Biden.
 
Iniţiatorii îi invită pe „toţi cei care doresc o justiţie independenţa în România să susţină această scrisoare cu o semnătură electronică şi să-i invite şi pe alţii să o susţină sau să-i dea share pe Facebook. Cu cât numărul de semnături este mai mare, cu atât semnalul pentru vicepreşedintele Joe Biden va fi mai puternic." Organizaţiile care doresc să cosemneze scrisoarea sunt invitate să scrie pe adresa info@coalitiaromanilor.org.
 
Sursa foto: www.geek.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii