Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „George Călinescu", implicat într-un amplu proiect european

ro

06 Dec, 2013 19:36 2133 Marime text
Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța a reprezentat Romania în cadrul echipei unui amplu proiect european.

În  perioada 27 – 29 noiembrie 2013 a avut loc la Universitatea Julius-Maximilans din Würzburg, Germania, prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului multilateral "538540-LLP-1-2013-1-NL-COMENIUS-CMP Trigger teachers and learners by including new skills and internationalisation in the educational programme for secondary education".

Proiectul vizează în principal pregătirea profesorilor în vederea implementării în curriculum-ul școlar a unor noi competențe care să le permită elevilor să se integreze și să facă față cererilor și nevoilor mereu crescânde de pe piața internațională a muncii.

La întâlnire au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ partenere și anume: Universitatea Julius-Maximilans din Würzburg – Germania, Stichting Agnieten College din Zwolle - Olanda, Politeknika Ikastegia Txorrieri - Spania, Flora Vidaregåande Skule – Norvegia și Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța.

„Pe agenda întâlnirii au figurat probleme legate de managementul proiectului, de sarcinile fiecărei etape de derulare a acestuia și au fost abordate unele aspectele administrative și financiare. De asemenea, participanților le-a fost prezentată platforma de lucru a proiectului, Huddle și s-au căutat soluții legate de design-ul site-ului web al proiectului. Tot în cadrul întâlnirii s-a dialogat pe marginea cercetărilor ce vor fi întreprinse în legătură cu tema proiectului - realizarea chestionarelor, a interviurilor, formatul raportului național pe baza căruia se va realiza raportul internațional. Discuțiile s-au axat și pe aspecte legate de diseminarea proiectului și exploatarea sa.  Gazda următoarei întâlniri de proiect va fi Politeknika Ikastegia Txorrieri – Spania, în perioada 29 -31 ianuarie 2014, întâlnire în cadrul căreia vor fi analizate rapoartele realizate la nivel național de către fiecare partener în parte”, a explicat directorul liceului prof. Elena Crăcea.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii