Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Intervenție de urgență. Un copil s-a aruncat de la etajul doi al unui liceu din Constanța (galerie foto+video)

ro

21 Jan, 2020 08:00 29254 Marime text


 În urmă cu puțin timp, un copil (baiat cu vârsta de aproximativ 12 ani) a căzut de la etajul 2, la Liceul George Călinescu din Constanța. 

La fața locului intervin smurd SMURD B si SMURD C din cadrul detașamentului Palas.

Din primele informații, băiatul este conștient și a fost transportat la spital. 

Oficial de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța 

Un elev de clasa a VI-a de la Liceul Teoretic G. Călinescu Constanța s-a aruncat de la o fereastra de pe holul institutiei (etaj 2) în aceasta dimineață.

În prezent, echipajele SMURD sunt la fața locului, alături de reprezentanții ISJ. Copilul nu se afla în timpul orei de curs. 

Oficial de la IPJ Constanța

În această dimineață, în jurul orei 07.50, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că un băiat,  de 12 ani, elev al Liceului „George Călinescu” din municipiul Constanța, ar fi căzut de la etajul 2 al unității de învățământ. Copilul a suferit multiple traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii constănțeni efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Conform primelor cercetări desfășurate, elevul s-ar fi aruncat de la etajul 2.

UPDATE: 

„Inspectorul școlar general și alți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-au deplasat astăzi la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța, solicitând informații cu privire la incidentul din această unitate de învățământ. S-au purtat discuții cu directorul, cu directorul adjunct al unității de învățământ, cu dirigintele clasei și cu doamna consilier școlar, s-au vizualizat înregistrările video.

S-a constituit o comisie de verificare a IȘJ, ancheta se află în curs de desfășurare. În paralel, există anchete în derulare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și ale Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. În permanență, s-a ținut legătura cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, pentru a se cunoaște starea de sănătate a minorului.

Printre recomandările inițiale, se numără asigurarea sistemului de închidere a ferestrelor, cu scopul de a optimiza siguranța elevilor, consilierea individuală și de grup a elevilor, consilierea părinților.

Vom reveni cu detalii în momentul în care anchetele se vor finaliza și vom avea datele concludente cu privire la acest caz”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul școlar județean cu privire la eveniment.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi 21 Jan, 2020 14:19 Cred că este vorba de bulling ?