Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, s-ar putea modifica. Iată cum. Nu se mai fac propuneri

ro

02 Jun, 2017 11:57 2576 Marime text
Ministerul Transporturilor informează că a expirat data limită pentru primirea de propuneri/observaţii în ceea ce priveşte Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Conform notei de fundamentare, „Legea nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, nu prevede o sancțiune clară pentru cei care desfășoară activitate de transport în regim de taxi fără autorizaţie taxi valabilă, aspect care crează posibilitatea derulării unor activități de transport ilicit“.

„Astfel, s-a constatat dificultatea aplicării de către organele de control a uneia din sancțiunile prevăzute de Legea nr.38/2003, ca urmare a imposibilității demonstrării caracterului repetat al faptei prin care se efectuează transport fără a se deține autorizație taxi valabilă. Prin urmare, această situația existentă crează premisele desfășurării activităților de transport neautorizat, fără posibilitatea combaterii prin aplicarea sancțiunii corespunzătoare“, se mai arată în nota mai sus precizată.

„Prin modificarea propusă se determină claritatea sancțiunii prevăzute în textul Legii nr.38/2003, astfel încât se crează posibilitatea sancționării respectiv a combaterii activităților ilicite de transport fără a se deține autorizație taxi valabilă.
Aplicarea sancțiunii se va putea face direct de către organele de control, fără a mai exista obligativitatea constatării în prealabil a caracterului repetat al faptei“, conform Ministerului Transporturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii