Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laszlo Borbely şi Rozalia Biro, interceptaţi într-un dosar

ro

19 Jun, 2015 08:26 2127 Marime text
Liderii UDMR Laszlo Borbely, Attila Korodi şi Rozalia Biro au fost interceptaţi în dosarul lui Alexandru Kiss, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, pe 24 noiembrie 2009, în timp ce discutau despre susţinerea intereselor unei societăţi a acestuia, reprezentată de Miklossy Ferenc. Atunci, Rozalia Biro ocupa funcţia de viceprimar al municipiului Oradea:
BORBELY LASZLO: - Servus, ROZI! Am uitat să-ţi spun. M-a sunat acest MIKLÓSSY FERI, că voi trebuie să daţi un răspuns la Ministerul Finanţelor, în legătură cu ceva plăţi. Ştii, acele...
BIRÓ ROZÁLIA IBOLYA: - Da. Ştiu. Sigur că da. Am vorbit cu el înainte de a veni. Mai exact, ieri după-masă am vorbit. Şi am rămas înţeleşi că vineri vine, o scriem...
BORBELY LASZLO: - Bine.
BIRÓ ROZÁLIA IBOLYA: - Şi aşa vom face că, prima dată, o punem sub nasul lui BOLOJAN, care nu vrea s-o semneze. Dacă nu vrea atunci, când nu va fi acolo, în prima zi, eu am s-o semnez. Păi, asta este."
Un alt nume greu din UDMR care apare în dosar este Cseke Attila. În 2005, Cseke Attila, la acea vreme secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, ar fi sprijinit transferul unor terenuri de la Ministerul Apărării Naţionale către Consiliul Judeţean Bihor:
Cseke: De acolo am primit, de la Ministerul Apărării, un formular de proiect de hotărâre- (...)
Cseke: Deci a fost trimis pe 9 mai la CSAT. Aşa că săptămâna viitoare se poate bârâi.
Kiss: Na, şi atunci, Attila, aici este vorba despre cele 16 hectare, sau ce? Sau ce scrie acolo? Nu ştii?
Cseke: Păi, primul este: cinci cazarme, adică cinci imobile! Despre cine e vorba în primul.
Pe de altă parte, din ce spun procurorii, pe vremea când era secretarul de stat, Attila Korodi l-ar fi ajutat pe Alexandru Kiss să nu i se închidă o groapă de gunoi. Una peste alta, din rechizitoriul procurorilor reies detalii halucinante despre un amplu grup infracţional constituit în vestul ţării după 1990, care a pus stăpânire pe întreg judeţul Bihor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii