Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-a interpelat pe premierul Ponta Deputatul Florin Gheorghe cere răspunsuri în problema gazelor de şist

ro

22 Oct, 2013 12:07 948 Marime text
Deputatul constănţean Florin Gheorghe a dat publicităţii, astăzi, un comunicat de presă referitor la explorarea gazelor de şist.
„La începutul lunii octombrie 2013, Compania Chevron a demarat prospecţiunile în vederea exploatării gazelor de şist. Cercetările vizează în principal zona General Scărişoreanu - Plopeni, la o distanţă de aproximativ 22 de km de ţărmul localităţii Costineşti. Activităţile, care urmăresc impactul seismic al viitoarelor exploatări, sunt deja resimţite de locuitorii din proximitate, casele fiind zdruncinate de testele efectuate de experţi.
Deputatul constănțean Florin Gheorghe este preocupat de modul în care își fac datoria autoritățile statului român privitor la problema explorării și exploatării gazelor de șist. În acest sens, el a făcut astăzi o interpelare la adresa primului ministru Victor Ponta”, se menţionează în comunicat.
„Având în vedere faptul că la nivel naţional, în mod special la nivelul judeţului Constanţa, există o puternică opoziţie publică faţă de riscurile sociale şi de mediu pe care le implică exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de şist (referendumurile locale au respins exploatările) şi luând în considerare lipsa unei dezbateri publice reale şi serioase pe marginea acestui proiect de exploatare a resurselor naturale, vă rog să precizaţi următoarele: când şi cine a autorizat aceste activităţi exploratorii? Activităţile Chevron, chiar şi cele de explorare, dispun de avizele necesare emise de Guvernul României (în special cele de mediu)? Care este poziţia dumneavoastră oficială, în calitate de Prim-ministru, în problema exploatării gazelor de şist?” sunt întrebările pe care deputatul Florin Gheorghe le-a adresat premierului Ponta.
De asemenea, deputatul PDL de Constanţa atrage atentia guvernanților asupra faptului că Uniunea Europeană a adoptat recent noi reglementări privind fracturarea hidraulică în sensul elaborării unor studii de impact mult mai complexe față de cele realizate în prezent. Florin Gheorghe cere corelarea acestor reglementări europene cu practicile naționale, astfel încât riscurile unei astfel de activități sa fie minime.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii