Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
15:40 20 11 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Klaus Iohannis, umilit de americani (video)

ro

26 Sep, 2015 20:03 1300 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a fost umilit la o întâlnire de la New York cu oameni de afaceri americani de către fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein. Momentul a fost consemnat pe înregistrarea pe YouTube publicată de Administrația Prezidențială.
 
Este vorba de o întâlnire pe care Iohannis a avut-o în metropola americană cu investitori de pe Wall Street, potrivit obiectiv.info. Primul care i-a fost prezentat președintelui României a fost fostul ambasador american la București, care stătea cu mâinile în buzunare. Acesta i-a întins o mână lui Iohannis, însă pe cealaltă a ținut-o în buzunar. După ce l-a salutat pe şeful statului român, Gitenstein și-a băgat, din nou, ambele mâini în buzunarele de la pantaloni.
 
În limbaj diplomatic, gestul făcut reprezintă o jignire față de un interlocutor, cu atât mai mult față de președintele unei țări. Având pregătire diplomatică, gestul este şi mai grav. Specialiști în protocolul diplomatic au explicat pentru Flux 24 că un astfel de gest înseamnă o desconsiderare, de fapt o umilire a șefului statului român.
 
Sursa foto + video: YouTube

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii