Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Jur să îmi apăr țara!“. Marinarii militari depun jurământul la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”

ro

13 Jan, 2018 10:36 2165 Marime text
Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” Mangalia organizează sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 11.00, ceremonia de depunere a jurământului militar de către o nouă serie de soldați profesioniști.

Potrivit Forțelor Navale Române, 110 bărbați și șapte femei vor rosti, într-un glas, jurământul de credință față de patrie, în prezența reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, membrilor asociaţiilor şi ligilor de marină, cadrelor militare în rezervă şi retragere, oficialităţilor administraţiei locale, dar și a părinţilor, rudelor şi prietenilor.

”Tinerii marinari au început programul de instruire militară de bază, în luna noiembrie a anului trecut, program ce va continua cu un modul de pregătire de specialitate în domeniul de marină, iar, la absolvire, toți vor primi repartiție pe una dintre navele Forțelor Navale. Cursurile de formare profesională sunt gratuite și durează 4-5 luni, în funcție de specialitatea militară aleasă. Pe perioada școlarizării, se asigură, gratuit, cazare, hrănire și echipare. Înscrierile se fac prin centrele militare județene. Mai multe detalii: https://recrutare.mapn.ro” - au transmis reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Cu ocazia desfăşurării acestui important eveniment, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează, între orele 11.00-12.00, „Ziua Porţilor Deschise”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii