Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Sturza, candidatul desemnat de președintele Moldovei pentru funcția de premier

ro

21 Dec, 2015 17:47 1074 Marime text
Omul de afaceri Ion Sturza este candidatul desemnat de către președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru funcția de premier, informează agenția de presă Unimedia.
 
Anunțul a fost făcut în această după-amiază de către Timofti, după consultările pe care le-a avut cu liderii Partidului Democrat (PDM), Partidului Liberal-Democrat (PLDM), Partidului Liberal (PL) și Grupului Leancă, precum și după ”vizita fulger” a lui Sturza la Președinție.
 
Timofti și-a motivat decizia prin ”faptul că domnul Sturza a mai deținut funcția de prim-ministru”, cunoaște foarte bine problemele legate de economia țării, starea financiară și cea generală. Sper că el va reuși să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Sper că liderii partidelor pro-europene vor analiza, se vor gândi și vor lua o decizie corectă”.
 
Ion Sturza a mai deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 19 februarie 1999-12 noiembrie 1999. Imediat ce a fost desemnat de către Nicolae Timofti pentru funcția de premier, Sturza a declarat că este gata să-și asume această răspundere și vrea să fie alături de popor în aceste momente. Totodată, acesta a afirmat că urmează să inițieze consultări cu partidele parlamentare, pentru a obține o majoritate politică, potrivit agerpres.ro.
Acesta a mai spus că membrii noului cabinet de miniștri vor trebui să semneze un „cod de integritate”. Premierul desemnat afirmă că o prioritate a noului cabinet de miniștri va fi restabilirea relațiilor Republicii Moldova cu partenerii externi. 



sursa foto: unimedia.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii