Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis a promulgat legea Stema României va fi schimbată

ro

12 Jul, 2016 13:07 2651 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat astăzi proiectul de lege prin care stema României va fi modificată. Astfel, coroana pe capul acvilei din stema ţării va reveni în însemnele oficiale. Mai mult decât aât, toate autorităţile publice vor fi obligate să facă această modificare în stemele şi sigiliile existente până la finalul anului 2018. 

"Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta încoronată, cu ciocul și ghearele roșii, cu aripile deschise, ținând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan", prevede legea promulgată de  Iohannis.

Data de 31 decembrie 2018 nu este însă o dată întâmplător aleasă, ci, în această zi, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. 
Până la date respectivă, cele două modele de stemă a României și respectiv de sigiliu al statului pot fi folosite în continuare, în paralel.

Monedele și bancnotele emise de Banca Națională a României, anterior datei de 31 decembrie 2018, vor continua să circule și după această dată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă, scrie agerpres.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii