Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete

ro

11 Nov, 2022 16:00 1268 Marime text
Monedă. Foto: BNRÎncepând cu data de 14 noiembrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete.

Potrivit reprezentanților BNR, aversul monedei redă imaginea Palatului Vechi al Băncii Naționale a României, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2022”.

„Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Constantin Ionete și anii între care a trăit acesta „1922” și „2011”.
Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese“ - au precizat reprezentanții BNR.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 480,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedă. Foto: BNRMonedele din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Constantin Ionete au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii