Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inima mamei lui Virgil Coman a încetat să mai bată. Îi va fi îndeplinită ultima ei dorinţă

ro

20 Sep, 2017 10:57 9412 Marime text
Azi noapte, inima mamei lui Virgil Coman, Magdalena, a încetat să mai bată. Cei care îşi doresc să-şi ia rămas bun o pot face la Casa Albastră din Constanţa, unde va fi depusă în cursul zilei de azi. Va fi conduă pe ultimul drum vineri.

Magdalena Coman îşi va dormi somnul de veci lângă fiul său, Virgil Coman.

Reamintim că Virgil Coman a plecat dintre noi anul trecut, pe 5 august, în ajunul raznicului Schimbării la Faţă a Domnului, în librăria „Prăvălia cu cărți“, atunci când se afla la lansarea cărții lui Cristian Cealera, „La marginea Imperiului - Origini“. În urma sa, dr. Virgil Coman a lăsat o văduvă și doi copii, dar și o mulțime de cărți dedicate Dobrogei, pe care și-a pus semnătura în calitate de coautor și/ sau coordonator.

Prima sa carte de autor, „Aromânii şi meglenoromânii din Banat (1945-1951). Demografie, societate, izvoare“, a văzut lumina tiparului, la Editura Etnografică“ chiar în ziua morții sale. Volumul a fost lansată la Dudeștii Noi, Cluj și Constanța. În semn de recunoștință pentru profesionalismul său și pentru ceea ce a făcut pentru Dobrogea, regretatul om de cultură a fost declarat post-mortem cetățean de onoare al municipiului și județului Constanța. Printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Constanța, Asociația Wild Art a demarat transformarea pasajului într-o galerie de artă. Conform CJC, pentru proiectul “Galeria din pasaj-Virgil Coman”.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 20 Sep, 2017 22:05 In fata marilor suferinte inima cedeaza. Asa se termina pentru totdeauna un episod din dragostea mama fiu. Suntem trecatori prin viata. Condoleante celor care au mai ramas in viata din familia lui Vigil Coman. Dumnezu sa o odihneasca in pace langa fiul ei iubit. La 1 an si 40 de zile, iata se vor regasi in deruri.