Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Info-sud-est.ro Nicușor Constantinescu. Drumul până la Poarta Albă

ro

29 Jun, 2016 23:48 3052 Marime text
Ziua de 29 iunie 2016 i-a adus prima condamnare cu executare definitivă lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța în perioada 2004-2016. Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror în cadrul DNA Constanța, iar decizia definitivă le-a aparținut judecătorilor Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase, magistrați ai Curții de Apel Constanța.
 
Au trecut doi ani și jumătate de când Nicușor Constantinescu a fost ridicat din curtea Consiliului Județean Constanța și dus la audieri cu duba. Astăzi, episodul pare banal, dar în ianuarie 2014 decizia procurorului DNA Constanța de a-l lua pe sus pe Constantinescu din propria feudă a fost percepută drept o cutezanță fără precedent, deși procedura se înscria în normalitate.
 
Să ne amintim că scena s-a consumat pe vremea când inspectorii Curții de Conturi erau dați afară în șuturi de angajații lui Nicușor Constantinescu, cel care sfida orice instituție, lege sau persoană și se supunea doar propriilor sale mofturi.
 
Așadar, prin sentința definitivă din 29 iunie s-a încheiat, simbolic, una dintre etapele lugubre din istoria postdecembristă a județului Constanța. Odată cu aceasta s-a încheiat și un capitol de tristă amintire în istoria administrației publice locale de la malul mării, condusă despotic timp de 15 ani de structura polarizată în jurul celor trei prieteni: Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky.
 
Dar cum a ajuns un ploieștean să conducă destinul județului Constanța timp de 12 ani și, cum a fost posibil ca, împreună, cei trei camarazi să colecționeze nu mai puțin de 13 dosare penale și zeci de capete de acuzare?
 
Din Ploiești la Constanța
              
Nicușor Constantinescu s-a născut pe 29 noiembrie 1966, a absolvit Liceul Mihai Viteazu din Ploiești (1982-1985), iar de-abia doi ani mai târziu a devenit student la Facultatea de Electromecanică din cadrul Institutului de Marină Civilă din Constanța, susținându-și licența, în 1991, pe specializarea Inginer Electromecanic.
 
 
Citește materialul integral pe: Info-sud-est.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii