Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înaltul demnitar american Victoria Nuland ajunge în această noapte la Bucureşti

ro

13 Jan, 2015 21:13 1949 Marime text
 
Victoria Nuland va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis la ora 9.00. Oficialul american mai are programate întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precum şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
 
Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, va fi primită de premierul Victor Ponta, miercuri, la ora 11.15, la Palatul Victoria, a anunţat Guvernul.
 
Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în urmă cu un an, în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european, când s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, dar nu şi cu premierul Ponta, care a plecat atunci cu soţia în vizită privată în Italia.
 
La acel moment, Ponta a argumentat că avea demult programată vizita în Italia şi că ministrul Corlăţean era îndreptăţit să exprime poziţia Guvernului.
 
La rândul său, Nuland a evitat să comenteze absenţa premierului Victor Ponta pe parcursul vizitei sale la Bucureşti, precizând că nu doreşte să se implice în dezbaterea politică internă din România, şi a apreciat că este "o coincidenţă" faptul că Ponta a avut "alte obligaţii" de onorat în timpul vizitei sale la Bucureşti.
 
Ponta s-a mai întâlnit cu Nuland în luna septembrie, în SUA, cu ocazia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu care a discutat atunci despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii şi modalitatea concretă de sprijin din partea României pentru coaliţia internaţională împotriva grupării Statul Islamic.
 
Victoria Nuland va ajunge în această seară la Bucureşti, după ce luni s-a aflat la Berlin, pe parcursul acestei săptămâni urmând să mai meargă la Sofia şi la Paris.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii