Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În vederea încheirii unor parteneriate Şeful ISJ Constanţa, Răducu Popescu, întâlnire cu omologul bulgar din judeţul Dobrich

ro

20 Jul, 2015 15:48 1879 Marime text
 
În perioada 15-16 iulie 2015, la Dobrich, Bulgaria, a avut loc o întâlnire de lucru a inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean din Constanța, prof. dr. Răducu Popescu, cu inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar din Județul Dobrich, prof. dr. Hristo Boev.

Cu acest prilej, au avut loc întrevederi cu experții din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dobrich, s-au purtat discuții referitoare la activitatea desfășurată de aceștia, dar și de echipa de inspectori școlari de la Constanța. S-a stabilit să se realizeze schimburi de experiență între inspectorii și cadrele didactice din Dobrich și cele din Constanța în cadrul unor manifestări comune care se vor organiza atât în România, cât și în Bulgaria.

De asemenea, au fost vizitate unități de învățământ din Dobrich care își doresc să stabilească parteneriate cu instituții similare din Constanța în vederea realizării unui schimb de experiență între elevi și profesori.

Totodată, prof. dr. Hristo Boev a menționat faptul că elevii din Dobrich își doresc să studieze și limba română având în vedere legăturile istorice, dar și economice dintre cele două popoare, astfel încât a propus și înființarea unei organizații care să faciliteze relațiile între unitățile de învățământ din cele două țări care doresc să facă proiecte culturale.

În urma acestei întâlniri, în cadrul unei conferințe de presă, cei doi reprezentanți ai învățământului din Constanța și Dobrich au hotărât să semneze un parteneriat în perioada următoare între cele două instituții și, de asemenea, să dezvolte relații și cu Universitatea 'Ovidius' din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii