Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În caz contrar, acţiuni de protest“ COTAR cere retragerea proiectul de lege al deputatului Lucian Şova

ro

03 Oct, 2016 08:34 1939 Marime text
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a tranmis, printr-un comunicat de presă remis ZIUA de Constanţa, faptul că este surprinsă că modificările la legea taximetriei nu este adoptată de mult timp şi că aceasta este necesară în acest domeniu.

„COTAR este surprins de faptul că modificările la legea taximetriei, o lege atât de necesară în acest domeniu, nu este adoptată de ani şi este plimbată prin diverse comisii din Parlament, însă, când vine vorba despre  protejarea intereselor celor care desfăşoară activităţi neautorizate  generatoare de evaziune sau fraudă fiscală se constată că imediat apare un parlamentar cu  afinităţi către această activitate şi  legea se  modifică pentru a genera activitaţi neautorizate“, spun reprezentanţii COTAR.

Preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, a spus replici dure cu privire la acest aspect.

„Eu sper că domnul deputat Lucian Şova a avut parte de o perioadă de rătăcire sau depresie pre-electorală, iar acest proiect de lege este rodul acestei stări delicate, de care domnia sa, probabil, a avut parte. A legifera o activitate de transport care nu se desfăşoară cu titlu gratuit, fără licenţă de transport şi evazionistă, însă, organizată printr-o platformă electronică, este o veritabilă invitaţie la «ciubucăreal㻓, a precizat Vasile Ştefănescu.

„Activităţile de co-voiajare (...) vor fi intermediate printr-o platformă digitală, administrată de către un furnizor de servicii terţ, indiferent dacă activitatea furnizorului de servicii terţ este remunerata“, se arată în proiectul de lege al deputatului Lucian Şova.
 
„Acest proiect legislativ este unul care îşi propune să legifereze în mod organizat, activităţile evazioniste de transport persoane. Desprindem din acest proiect de lege că avem doi câştigători: 1. transportatorul clandestin, care desfăşoară o activitate de transport fără licenţă şi fără să achite niciun fel de taxe; 2. furnizorul de servicii de servicii clandestine, care câştigă nişte sume de bani din această intermediere de servicii; şi doi fraieri: 1. statul român care nu primeşte taxe şi impozite pentru activităţile de transport desfăşurate în mod organizat; 2. transportatorul autorizat care va avea parte de o concurenţă neloiala şi care va conduce în final la dispariţia acestuia din economia reală şi intrarea acestuia în economia subterană, zona, probabil, foarte agreabilă, iniţiatorului legii“, mai spun reprezentanţii COTAR în comunicatul citat.

Vasile Ştefănescu a mai făcut o serie de recomandări pentru ca să nu revină Confederaţia cu acţiuni de protest.

„ Ii recomand domnului deputat PSD Lucian Şova să îşi retragă în următoarele zile acest proiect de lege evazionist şi să prezinte scuze publice celor peste 85.000 de persoane care lucrează în mod direct în domeniul transportului de persoane din România şi familiilor acestora afectate, care însumat reprezintă peste 350.000 persoane, în caz contrar, COTAR, va reveni la momentul potrivit, cu acţiuni de protest, pentru a fi siguri că astfel de iniţiatori de legi corupte să aibe acces în Parlamentul României după data de 11 decembrie, doar în calitate de simpli vizitatori”, a spus preşedintele COTAR.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii