Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilul unui colegiu din Constanța preluat de SRI. Ce a mai preluat SRI, în județul Constanța, în ultimii ani

ro

17 May, 2016 04:34 5610 Marime text
Ieri a fost făcută publică Hotărârea de Guvern, numărul 352 din 11 mai, semnată de primul ministru Dacian Cioloș, și contrasemnată de directorul Serviciului Românde Informații Eduard Raul Helvig.
 
Conform actului normativ, la care facem referire, se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, și darea în administrarea Serviciului Romând de Informații a unui imobil trecut în domeniul public al statului prin HCL al municipiului Constanța nr 285 din 27 noiembrie 2015.
 
Același document mai spune că, după darea în administrare, imobilul va avea destinaţia de sediu.
Predarea - preluarea imobilului transmis se face pe bază de protocol încheiat, între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.
Valoarea de inventar a imobilului este de 3.286.632 lei. Conform notei de fundamentare a hotărârii de guvern, având în vedere necesitatea asigurării capacităţilor operaţionale pentru desfăşurarea în mod adecvat a activităţilor specifice Serviciului Român de Informaţii, afectate de insuficienţa spaţiilor la nivelul Direcţiei Judeţene de Informaţii Constanţa, a fost identificat un imobil compus din teren în suprafaţă de 1.900 mp şi o construcţie formată din parter și trei etaje, o suprafață construită de 707 mp, și o suprafață desfășurată de 2.828 mp, situat în incinta perimetrului în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic Energetic Constanţa din Bulevardul Mamaia nr. 284.
Imobilul, ale cărui amplasament şi caracteristici tehnice corespund destinaţiei de sediu pentru Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, este neutilizat în prezent şi dispune de intrare separată, aflându-se în proprietatea publică a municipiului Constanţa. La solicitarea SRI, Guvernul a aprobat iniţierea demersurilor pentru trecerea imobilului din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului, în vederea dării acestuia în administrarea Serviciului.
În condiţiile în care imobilul vizat a aparţinut Colegiului Tehnic Energetic Constanţa, clădirea având destinaţia de ”cămin internat”, a fost obţinut avizul conform al ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, pentru schimbarea destinaţiei imobilului din spaţiu cazare elevi în spaţiu pentru sediul Direcţiei Judeţene de Informaţii Constanţa din cadrul SRI. În 27 noiembrie 2015, Consiliul Local al Municipiului Constanţa a aprobat trecerea imobilului din domeniul public al municipiului Constanţa în domeniul public al statului.
 
Ce imobile a mai preluat SRI în Constanța

În anul 2014 IPJ Constanţa a cedat clădirea în care funcţiona Poliţia Municipiu şi Secţia 3 Poliţie, de pe strada Cuza Vodă, către Serviciul Român de Informaţii, unde acum funcționează birourile și sediul Direcției Județene a SRI Constanța.

În septembrie anul trecut, tot printr-o Hotărâre a Guvernului României a fost preluat Complexul Maramureş, din staţiunea Neptun-Olimp, care a trecut de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice-Agernţia Naţională a Funcţionarilor Publici la Serviciul Român de Informaţii.
Imobilul este format din teren în suprafaţă totală de 8.670 m2, hotel cu suprafaţă construită de 700 m2, suprafaţa desfăşurată=9207m2, parter și 13 etaje, restaurant parter-suprafaţă construită 1.814,50 m2, piscină-suprafaţă de 980 m2, parcare acoperită suprafaţă construită-125 m2, suprafaţă liberă-5050 m2.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii