Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini panoramice de excepție cu lucrările de la Bulevardul Mamaia Nord (galerie foto)

ro

23 Oct, 2014 19:17 5473 Marime text
Claboo Media prezintă stadiul lucrărilor la bulevardul Mamaia Nord. Imaginile panoramice de excepție au fost postate astăzi pe contul personal de Facebook al celor de la Claboo Media. Trei dintre fotografiile celor de la Claboo Media pot fi vizualizate în secțiunea Imagini de mai sus. 


Amintim că în privința acestui proiect, denumit „Îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanța şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea și modernizarea bulevardului Mamaia - Năvodari“, contractul de finanţare a fost semnat în data de 4.12.2012, în cadrul parteneriatului dintre Primăria Năvodari și Primăria Constanța, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar.

Proiectul presupune modernizarea şi lărgirea drumului de legătură între oraşul Năvodari şi municipiul Constanţa, acesta urmând să aibă câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens de mers, ajungând, în unele puncte, la o lăţime de 24 de metri. Totodată, drumul va fi prevăzut şi cu o pistă pentru biciclişti. Porţiunea vizată prin acest proiect este cuprinsă între zona de ieşire din staţiunea Mamaia şi Tabăra „Delfinul“. Noul bulevard va avea şi trotuare, pentru pietoni. Mai mult, investiţia va cuprinde construirea unei pasarele pietonale, dar şi execuţia unui sistem de canalizare. „Din păcate, pe parcursul lucrărilor au apărut mici probleme. Spre exemplu, pasarela trebuie montată la o adâncime de zece metri, dar, când au ajuns la patru metri, au dat de o rocă. De asemenea, proprietarii de pensiuni se plâng că lărgirea bulevardului le strică intrările. A treia problemă ar fi taluzul pentru aliniamentului drumului, care trebuie întărit. Vom depăşi aceste impedimente totuşi, fiindcă acest proiect, cu bani europeni, este important pentru întreaga localitate“, a declarat viceprimarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru. Valoarea totală a proiectului este de 57.943.411,05 lei, din care 45.860.805,64 de lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă. Durata de implementare este de 24 de luni.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii