Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halep, sportivul anului în România

ro

20 Dec, 2016 12:16 1835 Marime text
Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat pentru AGERPRES că îi respectă pe toți medaliații olimpici, mondiali și europeni de la celelalte discipline sportive, dar titlul de sportivul anului 2016 îi aparține din punctul său de vedere Simonei Halep.


''Noi la federație am preferat să dăm anumite premii anul acesta fără să facem un clasament la tenis. Așa am considerat noi că așa este corect. La sportivul român al anului însă eu aș vedea-o pe Simona Halep. Eu m-aș uita la ce reprezintă sportul respectiv în lume, în câte țări se practică, care este vizibilitatea, care sunt banii investiți în sportul respectiv, numărul de competiții și numărul de jucători. Deci sunt foarte multe lucruri de luat în calcul. Bineînțeles, respectând absolut toți sportivii, pentru că toți muncesc enorm. Dar luând în calcul factorii amintiți, eu o văd pe Simona sportivul anului, cu tot respectul pentru medaliații olimpici, mondiali, europeni din acest an de la celelalte discipline'', a spus Cosac.


Președintele a adăugat că performanța anului pentru FRT este faptul că Simona Halep s-a menținut pe locul 4 mondial, iar apoi urmează medalia de argint cucerită de perechea Horia Tecău/Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Sursa text: agerpres.ro

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii