Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ciamba și Hartmut Koschyk au deschis lucrările comisiei mixte guvernamentale româno-germane

ro

10 Apr, 2017 15:25 1434 Marime text
Astăzi, 10 aprilie, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, și însărcinatul Guvernului federal pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, Hartmut Koschyk, au deschis lucrările celei de a XX-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România.

Conform MAE, George Ciamba a afirmat că România şi Germania împărtășesc o relație privilegiată, care se bucură de o dezvoltare constantă. A subliniat preocuparea constantă a Guvernului, de-a lungul timpului, pentru dezvoltarea unui cadru juridic şi instituţional dedicat protejării şi promovării active a drepturilor persoanelor aparținând celor 20 de minorități care trăiesc pe teritoriul său. Comisia mixtă româno-germană este un exemplu de succes în acest sens.

La rândul său, Hartmut Koschyk a subliniat că România este un partener de încredere al Germaniei atât în cadrul multilateral – în UE, NATO, OSCE, Consiliul Europei –, cât și în plan bilateral, Comisia Mixtă guvernamentală româno-germană pentru problematica etnicilor germani din România fiind unul dintre instrumentele cele mai eficiente de cooperare bilaterală pe care le are Guvernul federal.

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu a transmis, la începutul lucrărilor Comisiei, mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, pentru participanții români și germani, subliniind că relațiile privilegiate româno-germane, de natură strategică, au evoluat excepțional în ultimii ani și sunt în continuă dezvoltare, precizează MAE. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii