Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Ciamba, la dezbaterea organizată de Ambasada Republicii Federale Germania la București

ro

12 Apr, 2017 09:24 1547 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat, ieri, alături de însărcinatul Guvernului federal pentru imigranţi de origine germană şi minorităţi naţionale, Hartmut Koschyk,  și de preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, Paul-Jürgen Porr, la o dezbatere organizată de Ambasada Republicii Federale Germania la București în marja celei de-a XX-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România.

În cadrul discuțiilor, MAE transmite că oficialul român a trecut în revistă rezultatele Comisiei, arătând că aceasta a avut loc într-un moment cu totul special pentru relația româno-germană: aniversarea a 25 de ani de la semnarea Tratatului dintre România şi R.F.Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

„Secretarul de stat George Ciamba a subliniat sprijinul, inclusiv financiar, pe care Guvernul României îl oferă anual prezervării identității specifice - culturale, lingvistice, etnice, religioase a minorităților trăitoare pe teritoriul României”, precizează MAE într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.

De asemenea, a evidențiat că „viitorul minorităţii germane trebuie văzut și tratat ca și viitorul proiectului european". A menționat că România şi Germania pot amplifica schimburile universitare şi mobilitățile pentru tineri, după modelul franco-german. Totodată, alături de preşedintele FDGR, Paul-Jürgen Porr, oficialul român a  subliniat că declarațiile defăimătoare la adresa minorității germane apărute în spațiul public nu reflectă poziția Guvernului României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii