Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 13 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Forţele Navale vor aniversa 120 de ani de la inaugurarea Podului Carol I alături de cernavodeni

ro

02 Sep, 2015 12:30 704 Marime text
 
Militarii din Forţele Navale vor participa la manifestările dedicate „Zilelor Oraşului Cernavodă”, în perioada 4-6 septembrie, prilej cu care se vor aniversa cei 120 de ani de la inaugurarea Podului Carol I, obiectiv de o importanţă strategică deosebită pentru ţara noastră, care a permis dezvoltarea Dobrogei şi punerea în valoare a ieşirii României la Marea Neagră.
Monitorul „Lascăr Catargiu” va fi acostat în Portul Cernavodă, unde publicul va putea să viziteze nava şi să interacţioneze cu marinarii militari vineri, 4 septembrie, în intervalul orar 17.00-20.00, sâmbătă şi duminică, 5, respectiv 6 septembrie, în intervalul orar 10.00-17.00.
Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un spectacol itinerant sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 17.00, în timpul paradei costumelor populare româneşti, care va avea loc în centrul civic al Oraşului Cernavoda, iar la ora 17.30 va deschide Spectacolul portului, dansului şi cântecului tradiţional popular românesc şi al etniilor ce trăiesc în România, eveniment care va avea loc pe scena din incinta Stadionului Ideal din localitate.
Duminică, 6 septembrie, în intervalul orar 10.00-12.30, marinarii militari vor invita publicul pe stadionul Ideal să asiste şi să participe la tradiţionalele jocuri marinăreşti, trasul la parâmă, alergarea în sac, alergarea cu oul în lingură.
Mai multe detalii despre programul activităţilor se găsesc pe site-ul Primăriei Oraşului Cernavodă: http://www.primaria-cernavoda.ro/.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii