Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finul lui Viorel Hrebenciuc, cercetat penal pentru mărturie mincinoasă

ro

31 Oct, 2016 14:49 3322 Marime text
Un martor care si-a schimbat declaratia in dosarul retrocedarilor celor 43.000 de hectare de paduri din judetul Bacau va fi cercetat penal pentru marturie mincinoasa, dupa ce procurorul de sedinta din partea DNA a reclamat, in timpul procesului, ca si-a nuantat declaratia data in faza urmaririi penale cu scopul de "a nu face rau cuiva din dosar", scrie news.ro, citat de România TV.

Martorul Dragos Rusu, finul lui Viorel Hrebenciuc, a aratat, la termenul de luni al procesului de la instanta suprema, ca, atunci cand a fost deschis dosarul retrocedarilor ilegale de paduri, a primit un telefon de la DNA Brasov pentru a fi chemat la audieri, iar el le-a transmis procurorilor ca nu poate veni deoarece trebuia sa participe la o inmormantare.

"Au insistat si mi s-au prezentat niste filmari de la Slanic Moldova. Le am zis ca nu ma intereseaza subiectul. Cand le-am zis ca nu stiu nimic mi-au spus ca s-ar putea sa nu mai ajung la inmormantare. Ii interesa cine l-a pus in legatura pe Tudor Chiuariu cu primarul de la Slanic Moldova. Eu nu stiam ce au discutat acolo. Am jucat table, faceam gratarul", a aratat Rusu, care a sustinut ca declaratia data initial in fata procurorilor a fost sub presiune si ca ar fi negociat ore in sir pe un cuvant cu procurorul.

Dupa o serie de declaratii contradictorii, martorul a sustinut ca isi mentine declaratia data la DNA, dar vrea sa o nuanteze.

"Imi aduc aminte ca s-a vorbit de o firma de topometrie care trebuia sa faca niste masuratori de paduri. Eu, cu prietenul meu Dan Vasilievici, cautam o vila in Slanic Moldova pentru a petrece Pastele. Il stiu pe primar. Ne vizitam. Au fost tot felul de discutii cu el. Vasilievici era cu Chiuariu. Era un chef la primar acasa", a spus Dragos Rusu.

Intrebat de judecatorii de la instanta suprema daca a auzit ca fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu ar fi dorit sa organizeze la primar acasa o intalnire intre sefii Directiei Silvice Bacau si Oficiul de Cadastru Bacau, Rusu a sustinut ca nu stie despre asa ceva, in contradictie cu cele declarate la DNA, unde a recunoscut ca are cunostinta despre acest subiect. "Nu stiu cine l-a convocat pe seful Directiei Silvice Bacau la respectiva petrecere. Am mers cu o prietena de-a mea la intalnire. Stiam ca o sa ma intalnesc cu Tudor Chiuariu. Urmau sa stabileasca o intalnire cu o firma de topografie. M-am simtit amenintat cand am dat declaratii la DNA dar nu am vrut sa fac rau cuiva din dosar", a sustinut Rusu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii