Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ABADL Exerciţii de simulare în caz de inundaţii

ro

27 May, 2015 14:25 1764 Marime text
 
Specialiştii din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale ”Apele Române”, Administrației Naționale de Meteorologie şi Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor s-au reunit, la Braşov, unde au discutat despre situaţiile de apărare împotriva inundaţiilor. De asemenea, s-a stabilit şi programul exerciţiilor de simulare a producerii de inundaţii pentru verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare - alarmare a populaţiei.
 
Exerciţiile de simulare se vor desfăşura în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral pe raza judeţelor Tulcea şi Constanţa, timp de două zile, în perioada 22 - 26 iunie 2015. Pe scurt, exerciţiul prevede următorul scenariu: „În  urma precipitaţiilor abundente s-au produs scurgeri pe versanţi, cu pagube importante pe raza mai multor localităţi din bazinul hirdrografic Dobrogea-Litoral. Se va institui cod portocaliu de precipitaţii, cu cantităţi de 90-100 l/mp.” Localităţile vizate în cadrul exerciţiului sunt: Rasova, Topalu, Oltina (Constanţa) şi Babagad, Greci, Luncaviţa (Tulcea).
 
La sfârşitul exerciţiilor de simulare se vor face evaluări, la nivel de bazin hidrografic, în vederea stabilirii termenelor şi responsabilităţilor necesare pentru remedierea deficienţelor, precum şi propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii de management a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii. Analizele vor fi vizate de către prefecţii judeţelor în care au avut loc exerciţiile de simulare și vor fi aprobate de către directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Sursa foto: arhivă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii