Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVZ SRI - Sute de bolnavi internaţi fictiv în spital pentru banii statului. Directorul spitalului şi asistenta şefă au fost reţinuţi

ro

17 Oct, 2013 10:03 1377 Marime text
Reţeaua fraudării sistemului de sănătate bifează o nouă metodă: cu datele personale strânse în campanii umanitare, cel mai mare spital din vestul ţării a făcut sute de internări fictive pentru care a primit bani de la asigurările publice.
UPDATE: După ce au fost audiați în cursul nopții, directorul spitalului Athena, Alexandru Szabo, și asistenta șefă, Claudia Doța, au primit mandate de reținere pentru 24 de ore. Cei doi vor fi duși astăzi din nou la audieri, potrivit declarațiilor procurorului Adrian Recu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.
Clinicile şi spitalele private care îşi rotunjesc veniturile inventând pacienţi şi reţete compensate, pentru care ridică bani frumoşi de la sistemul public de asigurări, au ajuns un fenomen în toate colţurile ţării. "Fără să furăm, nu am face profit din contractele cu asigurările", este motivul invocat de şefii clinicilor care fac uz de fals şi îşi forţează şi angajaţii să meargă pe acelaşi drum, potrivit unor mărturii prezentate în campania EVZ "Medicul de Gardă".
Sursa: EVZ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii