Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Primarul Constanței plusează în războiul cu ANI și DNA. Radu Mazăre a mai dat un contract firmei la care a fost acționar

ro

14 Jan, 2015 01:03 2584 Marime text


Primăria Constanța va plăti suma de 8.406.568 de lei fără TVA, în următorii trei ani, pentru paza instituției. Contractul a fost atribuit, pe 28 noiembrie 2014, firmei Conpress Holding SRL, societate specializată, printre altele, în „activități de protecție și gardă”.

Tovărășii de litoral

Firma i-a avut ca acționari, până în 2002, pe primarul Radu Mazăre și pe președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu. De altfel, inspectorii ANI au sesizat procurorii anticorupție în cazul a două contracte date de Primăria Constanța către Conpress Holding. Valoarea totală a contractelor este de 4,6 milioane de euro. Acuzațiile: conflict de interese. Contractul are denumirea „serviciu de asigurare a integrității bunurilor publice și private aparținând Primăriei în perioada 1 decembrie 2014 - 30 noiembrie 2017”, „cu excepția serviciilor de transport”, se mai arată în anunțul de atribuire publicat, pe 7 ianuarie 2015, în sistemul de achiziții publice.

În ciuda valorii consistente și a numărului mare de firme de pază care ar fi putut concura pentru adjudecarea acestui contract public, s-a primit o singură ofertă care a și fost acceptată de Primărie.

Articolul integral poate fi citit pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii